1

Topic: Formulär för att skapa ett låntagarkonto – engelsk version efterfrågas

Det är ett problem om man vill skapa ett låntagarkonto i Libris för att göra fjärrlån, då finns inte själva anmälningsformuläret på engelska. Det finns ju bra information, på engelska, om att man kan skaffa ett låntagarkonto. Men när man klickar sig fram och tillslut kommer till formuläret så är det inte på engelska, vilket gör att man ändå inte kan klara av att använda den funktionen. Det borde väl gå att översätta själva formuläret också?

Just själva informationstexten på toppen av formuläret ser givetvis olika ut för olika bibliotek, med mer eller mindre information och villkor kring fjärrlånefunktionen, och det kanske är något som de olika biblioteken ansvarar själva för att lägga in vilken information de vill ha?

Ser t.ex. att Högskolebiblioteket i Skövde har både svensk och engelsk informationstext överst på formuläret så det är ju bra på just den. Men själva formuläret med uppgifter som Namn, Adress, Lånekort, E-post, är inte på engelska så man klarar ju i alla fall inte av att fylla i rätt uppgifter om man inte behärskar svenska.

Så just de personuppgifterna och inloggningsuppgifterna ser ju likadant ut på alla formulär så de borde man väl enkelt kunna ändra till engelska?

Mvh
Maria

Re: Formulär för att skapa ett låntagarkonto – engelsk version efterfrågas

Hej!

Tack för synpunkterna! Ett engelskt formulär är på gång.

Mvh
Libris kundservice