1

Topic: sökformuläret

Hej!

I rullgradinen för val av språk skulle jag önska att språket latin kom med i den övre klungan tillsammans med tyska, franska, spanska, d v s före det att den alfabetiska listan börjar. Jag skulle tro att t ex KB och UUB har en avsevärt större mängd böcker på latin (även om bara en bråkdel av dem ännu är inlagda i LIBRIS) i sina samlingar än på de flesta andra språk. Språket är ju också i väldigt hög grad en del av vårt svenska kulturarv.

Jag skulle också önska att det fanns möjlighet att välja att "avancerad sökning" automatiskt kommer upp som startsida, istället för den enda raden med fritextsökning, men det är kanske en fråga för vårt lokala IT-stöd?

Med vänlig hälsning
Anna Fredriksson

Re: sökformuläret

Hej Anna!

Du kan själv lätt välja om du vill ha avancerad eller enkel sökning som startsida.
Länken http://libris.kb.se/form_extended.jsp? leder till den avancerade söksidan och den länken kan du använda som bokmärke eller ikon när du öppnar Libris.
Den sidan passar ofta bra för bibliotekarier som vill göra mer avancerade eller specialiserade sökningar. Slutanvändare föredrar ofta den enkla sökningen. Fast till syvende och sist handlar det förstås om personliga preferenser och behov.

Angående språk har vi valt att bara ta med skolspråken i 'klungan' ovanför de alfabetiskt sorterade. Har man för många språk där blir det lätt oöverskådligt och det kan bli svårt att förstå att man egentligen hittar språken alfabetiskt. Vi har t.ex experimenterat med att ta med de nordiska språken i 'klungan' eftersom de är vanligt förekommande, men helheten blev svåröverblickbar.

Vänliga hälsningar
Kristin Olofsson
LIBRIS

3

Re: sökformuläret

Gracias por la informacion...

-----------------------
Intelectual y divertida al mismo tiempo. Vivir una vida feliz y disfrutando de mi maravillosa familia. Posicionamiento Seo Motores de Busqueda