1

Topic: Referensformaten RIS och Harvard

Vi har försökt komma till rätta med de problem som rapporterats om för bokkapitel i RIS-formatet. Tidskriftsartiklar och bokkapitel exporteras nu som TY=CHAP, vi har möblerat om en del i fälten m.m. Tacksamma om ni kan testa och rapportera hur det fungerar. Behövs fler justeringar?

Vi har också gjort en del ändringar av Harvard-formatet, bl.a. i utredigeringen av titlar som saknar författare eller redaktör. Det har råkat smyga sig in åtminstone 1 bugg som givetvis skall rättas till, &-tecken kommer just nu ut som "&".

Christer Larsson
LIBRIS projektgrupp

2

Re: Referensformaten RIS och Harvard

Jeg prøver at spara poster i RIS format for efterfølgende at importere dem til referencehåndteringsværktøjet RefWorks, som vi anvender på Aarhus Universitet. Det fungerer imidlertid ikke. Hvis jeg f.eks. sparer 20 poster, og importerer dem til RefWorks, kommer de ud i en streng. Det er som om, der mangler linieskift mellem de enkelte poster. Venlig hilsen

3

Re: Referensformaten RIS och Harvard

Hej!

Felet beror troligen på att det saknas en radbrytning i slutet av varje post, vilket gör att Refworks behandlar alla poster i listan som en enda. En korrigering av detta kommer med när vi lägger ut nästa version.

Med vänlig hälsning,

Per Åberg